Uw innovatieve bouwpartner

Bouwproces

Bouwproces

Het bouwproces bestaat uit vijf fasen. Hieronder staan ze op een rijtje.
 

1. Planfase

De eerste stap van het bouwproces is het ontwerpen en begroten van het bouwplan, op basis van uw budget en wensen. Wij hebben de kennis in huis om ontwerpen te maken, uit te werken naar bouwkundige tekeningen en vergunningen aan te vragen. Ook andere stukken die nodig zijn voor een bouwaanvraag, zoals constructieve tekeningen, berekeningen en een bouwfysisch rapport, kunnen wij voor u verzorgen.

Natuurlijk kunt u ook met uw eigen architect, constructeur en bouwfysisch adviseur werken. U kunt bij ons terecht met een volledig uitgewerkt bouwplan. Wij brengen graag op basis hiervan een offerte aan u uit.

Het maken van een begroting behoort tot onze kerntaken. Deze vormt de basis voor de offerte en aannemingsovereenkomst. Al onze offertes zijn geheel vrijblijvend.

2. Contractfase

Als u akkoord gaat met onze offerte, dan leggen we alle afspraken contractueel vast in een aannemingsovereenkomst. Als u wilt stellen we de aannemingsovereenkomst op met de voorwaarden van Woningborg of BouwGarant.

3. Werkvoorbereiding

Wanneer de Omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is verleend en u de financiering rond heeft, start onze werkvoorbereider met de voorbereiding van de verbouw. We kopen materialen in, controleren productietekeningen van leveranciers, vragen nutsaansluitingen aan, enzovoorts.

Misschien moet u in deze periode nog een aantal keuzen maken, als u dat nog niet tijdens de planfase heeft gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor materialen, voorzieningen voor inrichting en dergelijke. Wij willen u hierbij graag begeleiden. Als deze keuzen leiden tot aanpassing van onze werkzaamheden, ontvangt u hiervoor vooraf een meer/minderwerkofferte.

4. Uitvoering

Zodra de voorbereiding is afgerond, starten wij met de uitvoering. Tijdens de uitvoering overleggen we regelmatig met u over zaken die tijdens de bouw naar voren komen. Ook hebben onze projectleider, uitvoerder en werkvoorbereider onderling intensief contact om uw bouwplan tot een mooi eindresultaat te brengen.

5. Oplevering

En dan volgt de oplevering. Wij maken met u een ronde door de verbouwing, waarbij we eventuele onvolkomenheden noteren. Hiervan stellen wij een rapport op dat door beide partijen ondertekend wordt. Als er onvolkomenheden zijn, dan lossen we die uiteraard zo snel mogelijk op.

Overigens: uw bouwplan bestaat uit vele verschillende onderdelen. Elk onderdeel heeft zijn eigen garantieperiode. Wanneer u na de oplevering problemen constateert, komen wij langs om het probleem te onderzoeken. Als het probleem binnen de garantie valt, zullen wij het kosteloos voor u oplossen.

Bouw 2000 is aangesloten bij: